Wednesday, April 02, 2008

In the port of Amsterdam

The attic

Trio



Hold me


Zilber Canal

The dollhouse effect


Rotte Canal

In the mirror


Amsterdam ladybirds

Evi's Rooftops


Amsterdaaming



Στο μπαρ Στο τέλος του κόσμου

5 comments:

lemon said...

ΩΩωωωωωω, η Ολλανδία είναι το αγαπημένο μου μέρος!!! Ξέρεις, μια φορά πήγα, πέρασα 4-5 μέρες μόνο εκεί μα είπα πως, αν υπάρχει ο παράδεισος, κάπως σαν την Ολλανδία πρέπει να είναι!!
Κουκλόσπιτα!! Οι φωτογραφίες σου είναι θαυμάσιες!!

McKat said...

Lemon, έτσι ακριβώς. Παράδεισος. Απίστευτη πόλη το Άμστερνταμ αλλά και το λίγο που είδα από την υγρή, πράσινη και χρωματιστή εξοχή της επιπεδοχώρας εκεί πάει.

Για τα κουκλόσπιτα: στο Rijksmuseum στην αίθουσα με τα κουκλόσπιτα ένοιωσα όπως ένοιωθα στους δρόμους τα βράδια όπου μέσα από τα χωρίς κουρτίνες φωτισμένα παράθυρα βλέπεις ολόκληρο το σπίτι. Αναρωτιέμαι πόση σχέση έχει η μεγάλη τους παράδοση στα κουκλόσπιτα με την άνεσή τους να εκθέτουν τα σπίτια τους ως κουκλόσπιτα κανονικών διαστάσεων. Νομίζω άμεση για να είμαι ειλικρινής. Όπως οι κυρίες του 17ου αιώνα έφτιαχναν τα ίδια τους τα σπίτια σε μικρογραφία και τα επιδείκνυαν με καμάρι στους επισκέπτες τους, έτσι νομίζω και οι τωρινοί αφήνουν με καμάρι και άνεση τους περαστικούς να κοιτάζουν μέσα στα σπίτια τους ακριβώς σαν να ήταν κουκλόσπιτα.

Μου άρεσαν πολύ.... και τα κανάλια και οι ανεμόμυλοι και οι τουλίπες και η γλώσσα και τα σπίτια και οι... κάτοικοι.

nik0lakhs said...

stilte mu me mail ta nea sas giati exasa thn mail adress sas. aaa ke kenuries fwtojrafies sto blog (:

Anonymous said...

htedjey

Unknown said...

Dans le port d' Amsterdam...εκπληκτικό τραγούδι από έναν μαγευτικό τραγουδοποιό...γραμμένο για μια ονειρική πόλη! Σε ευχαριστώ για τις φωτογρα-φίες σου! Με γυρνάς κάποια χρόνια πίσω, στα ωραία χρόνια που έζησα εκεί!