Sunday, March 18, 2007

Ζητείται...



Τριανταφυλλιά σαν αυτή



Πρόκειται για ποικιλία εξαιρετικά αρωματική, με οδήγησε στο σημείο η μυρωδιά της να σκεφτείτε. Προσπάθησα ανεπιτυχώς να τη βρω. Φαίνεται πως δεν υπάρχουν πια πολλές αρωματικές ποικιλίες. Αν πάντως ξέρει κάτι κανείς σχετικά με ποικιλίες αλλά και πού θα μπορούσα να βρω, πολύ θα ήθελα να μάθω. Θα ήθελα πολύ να φυτέψω μερικές.

Και το μπαλκονάκι βέβαια δεν θα με χάλαγε να το είχα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

8 comments:

Artanis said...

Σου έχω πρόσκληση για τις αγαπημένες σου ταινίες!!!

Φιλιά!

nyctolouloudo said...

ουάου!
τι ομορφιά είναι αυτή; και που είναι;

κοίταξα στο νετ και βρήκα αυτές που μοιάζουν στα χρώματα.

Aloha-Kordes`Rose
Compassion
Sorbet

gitsaki said...

Καλημέρα!
Νομίζω πως ξέρω το μέρος στο οποίο βρίσκεται αυτή η τριανταφυλλιά.
Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα τριαντάφυλλα,η ποικιλία εννοώ,λέγονται Μάρλεν(σαν την Ντίτριχ)αλλά δεν έχω ιδέα πού θα τα αναζητήσεις.Κάποτε μου τα είχε εξηγήσει ένας κηπουρός αλλά ήταν παλιά.Τα κόκκινα μυρίζουν υπέροχα!

McKat said...

Αρτάνις, χμ, μόλις τα καταφέρω θα ανταποκριθώ ευχαρίστως. Ευχαριστώ.

Μεθυσμένο το ήξερα πως θα ανταποκριθείς ειδικά εσύ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μένει να τις διασταυρώσω τώρα και να δω αν είναι γνωστές και στους φυτωριούχους. Το ωραιότατο αυτό σπίτι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, κοντά στην πρών οδό Εξοχών.

Καλώς ήρθες Γιτσάκι. Πού νομίζεις εσύ πως είναι το σπίτι; Θα τα ψάξω τα τριαντάφυλλα και με αυτό το όνομα. Μακάρι να βρω κάτι. Μου έχουν γίνει έμμονη ιδέα.

Anonymous said...

Ωραία ιδέα.....θα ήταν σαν να σου έλεγε η Άνοιξη καλημέρα

reginarosasamat said...

Yπέροχη τριανταφυλλιά! Τέτοιες βλέπω πια στους αγροτικούς δρόμους εδώ που μένω, φυτεμένες μάλλον από μόνες τους και τα βγάζουν πέρα και χωρίς περιποίηση.

Dion.M. said...

Νομίζω, από όσο μπορώ κρίνω από την φωτογραφία, ότι είναι Hoover αναριχώμενη.

Υπάρχει ο πρώτος τρόπος να την αποκτήσετε, ο οποίος είναι ο απλούστερος, δηλαδή να την αναζητήσετε και να την αγοράσετε. Επειδή μεγαλώνει γρήγορα όμως, χρειάζεται να είναι φυτεμένη στην γή και όχι σε γλάστρα.

Νομίζω άλλωστε ότι και αυτή της φωτογραφίας στην γή είναι φυτεμένη.

Ο άλλος τρόπος να την αποκτήσετε είναι με εμβολιασμό άγριας τριανταφυλλιάς με αυτήν της φωτογραφίας.

Αν όμως ζείτε σε διαμέρισμα, και δεν έχετε γή διαθέσιμη, η γνώμη μου είναι να μην κάνετε τον κόπο, και να αρκεστείτε να απολαμβάνετε αυτήν που έχετε φωτογραφίσει.

Αλλά και γή να έχετε, πρέπει να κάνετε αρκετά χρόνια υπομονή, για να γίνει αυτή που θα φυτέψετε τόσο μεγάλη.

McKat said...

dion.m., σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, οι οποίες... με αποθαρρύνουν :)

Η αλήθεια είναι ότι έχω αγοράσει τρεις ως τώρα αναρριχώμενες τριανταφυλλιές, οι οποίες δεν είναι αυτή που ψάχνω και οι οποίες επίσης, παρά τις περιγραφές στα καρτελλάκια τους, δεν μυρίζουν σχεδόν καθόλου. Δυστυχώς ο χώρος που υπάρχει κάτω είναι κοινόχρηστος και δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα, φιλοδοξούσα όμως να έχω ένα μυρωδάτο μπαλκόνι. Δεν έχει πετύχει ακόμα αν και το έχω γεμίσει με φυτά, κυνηγάω μελίγκρες διαφόρων χρωμάτων, έντομα διαφόρων σχημάτων και σατανικές μυκητιάσεις... αλλά φευ την τριανταφυλλιά μου δεν την βρήκα.

Θα την ψάξω με το όνομα που μου δώσατε.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι.